Afbeelding

“Opbrengsten Texelvignet alleen voor mobiliteit”

Laatste nieuwsberichten
Volgens burgemeester en wethouders kunnen de extra opbrengsten uit het Texelvignet dienen “als dekking voor een sluitende begroting” (zie ook ‘gerelateerde links’). Dit terwijl op 18 september 2013 door de gemeenteraad unaniem werd besloten om de extra opbrengsten in mobiliteit te steken.

Tijdens de commissievergadering donderdagavond in het gemeentehuis, die als belangrijkste onderwerp de programmabegroting 2017 had, werd de gemeente hier nogmaals aan herinnerd door insprekers De Wolf en Gregoire. De Wolf deed dit namens de Dorpscommissie Den Burg. “Het Texelvignet wordt onterecht gezien als inkomstenbron, de inkomsten zijn alleen voor mobiliteitsdoeleinden”, aldus De Wolf. Gregoire sprak in namens het Texels Ondernemers Platform (TOP).

Gregoire herinnerde de gemeente onder andere nog eens aan een gemeentelijk persbericht van 19 januari 2016. “De gemeente ziet, samen met een groot aantal maatschappelijke organisaties het Texelvignet als financieringsbron van de mobiliteit. Op deze wijze betalen weggebruikers, zowel inwoner als toerist, mee aan de verbetering van de mobiliteit. De opbrengsten komen ten gunste van de bestemmingsreserve mobiliteit. Uit deze reserve worden de benodigde maatregelen bekostigd”, aldus Gregoire. Gregoire vindt dat B&W met de programmabegroting voor 2017 sterk afwijkt van deze uitgangspunten.

“Op basis van alle discussies, verslagen, presentaties en raadsbesluiten, hadden we toch mogen verwachten dat B&W de opbrengsten van het Texelvignet ook echt voor mobiliteit zouden gaan gebruiken? Maar wat het college in de voorliggende programmabegroting voorstelt over het gebruik van de opbrengsten van het Texelvignet, wijkt daar sterk vanaf”, aldus Gregoire.

De gemeenteraad heeft hierover op 10 november het laatste woord. Opmerkelijk genoeg is deze vergadering gelijktijdig met de Algemene Ledenvergadering van TOP.


“Texelvignet als dekking voor sluitende begroting”: http://www.texelplaza.nl/nieuws/artikel/052262/