Prijzenregen voor jeugd Deuce in Callantsoog

Door
Gepubliceerd: Donderdag 01 September 2011
3096 x bekeken
Op het tradtioneel gezellige toernooi ’t Oghappeltje in Callantsoog heeft de Texelse tennisjeugd weer van zich doen spreken.


Met een grote afvaardiging van 27 spelers en minstens zoveel ouders, werd een week lang vakantie gecombineerd met tennis.

Het kamperen bleek een prima uitwerking te hebben op de prestaties. Met 18 finaleplaatsen en tien eindzeges was de tennisjeugd van Deuce oppermachtig.

Ilse Brand en Thijs van Veen waren het meest succesvol, met overwinningen in zowel het enkel- als het dubbelspel.

Met name het meisjestoernooi werd door Deuce beheerst. In de categorie t/m 10 jaar won Caleta Kager al haar poulewedstrijden. Daardoor kon zij al vier dagen voor het einde de (kinder)champagne ontkurken.

Een categorie hoger (ME12) stootte Elleke van Heerwaarde door naar de finale, die zij won na een spannende driesetter.

Ilse Brand (12) kwam uit in de categorie t/m 15 én die van 18 jaar. In de eerste was ze te sterk voor tennismaatje Sterre Kiltz: 6-0 6-3. Maar ook in de hoogste categorie haalde Brand de eindstrijd. Anne-Rim Romp uit Meppel bleek echter een maatje te groot.

Samen met Romp pakte Emma van Veen de dubbeltitel in de MD18, terwijl Brand en Kiltz ongenaakbaar waren in de MD15.

In de jongensfinale JE12 won Pascal Saal met fraai spel van Danilo Griffioen: 6-1, 6-0. Bij de ‘grote mannen’ t/m 18 werd de finale een Texels onderonsje. Duco Trap verloor kansloos van Thijs van Veen met 6-2, 6-1.

Samen versloegen zij in de dubbelfinale in een thriller hun Helderse tegenstanders, die pas in de tiebreak het hoofd bogen (8-6).

Zie voor meer uitslagen en een feestelijk sfeerverslag de website www.tvdeuce.nl.
Reacties (0)