Tennisjeugd traint en ontspant op Canarisch eiland

Door Bart Bosch
Gepubliceerd: Zaterdag 05 Maart 2011
2971 x bekeken
Een groot deel van de tennisjeugd van Deuce is de voorbereiding op het nieuwe seizoen wel heel bijzonder en luxe begonnen.


Op uitnodiging van tennisschool Joy werd in de voorjaarsvakantie een heus trainingskamp belegd op Fuerteventura (Spanje).

Maar liefst 23 jongens en meisjes oefenden op dit Canarische eiland twee maal per dag. Onder leiding van Joep Maduro, Erik Grootes en Baruch Coutinho werden de ochtenden benut voor het technische gedeelte.

’s Middags lag de nadruk van de training meer op het wedstrijdelement.

Tussen de bedrijven door was er vanzelfsprekend ruimschoots de tijd voor ander vermaak. Terwijl hier een koude oostenwind woei, verbleef de groep onder aangename temperaturen in een prima hotel met zwembad.

Regelmatig werd er dan ook een duik genomen, terwijl de meegereisde ouders in het zonnetje strikt serieus ‘vergaderden’.

Ook het strand was binnen bereik, wat zelfs leidde tot een onderling voetbaltoernooi. Andere activiteiten als golfsurfen, bergbeklimmen en shoppen versterkten het groepsgevoel nog eens extra.

De week werd afgesloten met een ‘tennisinterland’ tegen de plaatselijke talenten.

Dat de trainingen hun vruchten hadden afgeworpen, bleek uit het grote aantal overwinningen op de Spaanse leeftijdsgenoten. Hoewel de tegenstand van een zeer behoorlijk niveau was, bleven de Deuce-spelers veelal aan de goede kant van de score.

Over een maand begint de voorjaarscompetitie weer, met daarna een groot aantal toernooien en kampioenschappen.

Met de extra trainingen in de benen en armen, lijkt de jeugd er helemaal klaar voor.