Molengat gaat in India varen; opbrengst € 1 miljoen

Door Bart Bosch
Gepubliceerd: Woensdag 05 December 2007
412 x bekeken
Teso is er op de valreep – drie weken voor de deadline – in geslaagd om veerboot Molengat te verkopen aan een Indiase rederij.


Directeur Rob Wortel wil ’t exacte verkoop- bedrag pas prijsgeven zodra dat volledig is betaald, waarna het schip wordt geleverd.

Maar hij laat wel doorschemeren dat de opbrengst om en nabij de € 1 miljoen ligt. Dat is een aardige meevaller voor Teso, want de afgeschreven Molengat stond voor een restwaarde van 4,5 ton in de boeken.

Waarvoor en op welk traject de Molengat zal worden ingezet, is niet bekend bij Teso.

Wortel weet alleen dat de rederij is gevestigd in Mumbai, het vroegere Bombay. Deze havenstad ligt aan de Indische Oceaan. De verkoop komt drie weken voor de deadline, die, na eerder uitstel, uiteindelijk was verschoven naar 1 januari 2008.

Als er dan nog geen gegadigde had toegehapt, zou de Molengat voor de sloop worden aangeboden aan de hoogste bieder.

Deze zomer bereikte Teso nog een akkoord met een Italiaanse rederij. Maar de Italianen bleven financieel in gebreke, waarna de deal werd afgeblazen.

De Indiλrs hebben de eerste aanbetaling inmiddels verricht. Zodra het gehele bedrag binnen is, wordt de Molengat overgedragen.

Wortel verwacht dat het schip tussen half januari en eind maart van de Texelse veerhaven naar Mumbai zal worden gesleept.
Formule 1-spel
Reacties (0)