Gegadigden Molengat moeten voor 1 januari toeslaan

Door Bart Bosch
Gepubliceerd: Dinsdag 27 November 2007
458 x bekeken
Teso heeft de eerder al verschoven deadline voor de verkoop van de Molengat opopnieuw verlegd en wel naar 1 januari 2008.


“Voorzichtige contacten met enkele nieuwe gegadigden” zijn voor directeur Rob Wortel reden om de sloop nogmaals uit te stellen.

Toch is er nog geen concreet zicht op verkoop van de veerboot aan een rederij. “De ervaring leert dat dit soort contacten lang niet altijd een koopcontract oplevert”, aldus Wortel.

In augustus kwam het wél tot een overeenkomst met een Italiaanse rederij.

Maar de Italianen kregen de financiering niet rond en verdwenen – na weken van correspondentie en getelefoneer – uit beeld. Gedurende die periode hebben andere belangstellenden in de wacht gezeten. Er is nog steeds interesse, aldus Wortel.

“Ik wil deze gegadigden tot eind dit jaar de tijd geven. Als er dan geen koop is gesloten, openen we de ‘tender’ voor de sloop.”

Dat betekent dat slopers in kunnen schrijven. De hoogste bieder krijgt de Molengat. De veerboot is alleen al aan ‘oud ijzer’ een lieve duit waard. Toch moet de Molengat als varende boot meer geld opleveren.

Iedere dag dat de veerboot nutteloos in de haven ligt, kost Teso geld.

De boot moet onderhouden worden en af en toe een stuk varen, en dus loopt ook de niet-malse verzekeringspremie door.
Formule 1-spel
Reacties (0)