Afbeelding

Den Burg: auto’s dan maar ondergronds?

Laatste nieuwsberichten
Er is momenteel veel te doen over het parkeren in de dorpen en dan vooral Den Burg. De gemeente wil het winkelhart autoluw maken, zodat het veiliger en prettiger wordt daar te verblijven.

Parkeerplaatsen in het centrum mogen maar twee uur worden gebruikt, straks bij Albert Heijn en de Jumbo misschien nog maar één uur; daarover wordt nog gediscussieerd. Woonstraten worden er ook mee belast en veel mensen rijden eindeloos rond omdat ze geen parkeerplek bij het centrum kunnen vinden.

De ijsbaan aan de Emmalaan wordt geopperd als mogelijke accommodatie, maar dat valt in het algemeen niet in goede aarde. Het is een van de weinige groene plekken in het dorp, hoor je dan.
Misschien moet het maar eens over een andere boeg worden gegooid. Vanuit onze lezerskring bereikte ons het idee van een ondergrondse parkeergarage. Alleen de in- en uitrit en de toegangspoort steken boven de grond uit, van de rest merk je hoegenaamd niets.

Dus: is een ondergrondse parkeergarage een goed idee voor de herinrichting van Den Burg?

Stemmen kan een week lang in de poll. Wilt u uw stem onderbouwen of toelichten? Dat kan door een mail te sturen naar redactie@texelplaza.nl.