Deuce 1, v.l.n.r.: Baruch Coutinho, Bram de Ruijter, Ruben Legierse, Tom de Lugt en Jesper List. (Foto: Erik Grootes)

Sport dit Weekend: Deuce, voetbal, De Marels en Tevoko

Laatste nieuwsberichten
Afgelopen weekend kwamen onder meer de tennisteams van Deuce, de Texelse voetbalteams, basketbalteam De Marels en het damesteam van Tevoko in actie.

Dames Tevoko kampioen

Er hoefde maar één set gewonnen te worden van Dinto 4 om het kampioenschap binnen te halen. De Texelse dames waren gemotiveerd en de eerste set werd eenvoudig gewonnen met 25-14. Het kampioenschap was hiermee al een feit.

De wedstrijd eindigde in 3-2. Dinto kwam met een ander team opdagen: Dinto 7. Dinto 4, dat enkele weken geleden al gedegradeerd was, was thuisgebleven. Ondanks een onbekende tegenstander ging Tevoko er direct flink tegenaan. De eerste set ging vrij snel naar de Texelse dames. Na een kort juichmoment werd set twee gespeeld: ook deze set ging met ruime cijfers naar Tevoko (25-14).

In de derde en vierde set speelden de Texelse dames minder goed. Fouten en concentratieverlies zorgden ervoor dat er snel tegen een achterstand werd aangekeken. Dinto speelde vrijuit en pakte punten met mooi volleybal. Allebei de sets gingen verloren, 20-25 en 24-26.

In de beslissende vijfde set herpakte Tevoko zich weer. Met snel en gevarieerd spel werden de punten eenvoudig gepakt, de dames waren weer scherp aan het net en blokkeerden veel aanvalsballen. De vijfde set ging met 15-8 naar Tevoko. Na deze overwinning werd tot in de late uurtjes feest gevierd.

De Marels ongeslagen eerste

Voor de competitie stond er niets meer op het spel, maar toch speelde De Marels zondag voor de eer tegen de nummer 2 van de competitie: Hoofddorp. Hoofddorp was vorige week al bekroond tot kampioen omdat De Marels eerste is met twee dispensatiespelers.

In een fel duel werd het 65-41 en zo werd De Marels ongeslagen eerste. “Vanaf het begin was het een echte wedstrijd”, laat coach Nico Kikkert weten. “Het spel vloog heen en weer en tot halverwege het eerste kwart liep de stand gelijk op.” In de laatste twee minuten had het team een voorsprong van 20-10.

In het tweede kwart bouwde De Marels de voorsprong uit. “Tijn Zeeman en Joshua Brouwer brachten de bal goed op tegen een sterk verdedigend Hoofddorp. Hulp daarbij kwam van Sam Ekker een Mats Lüder. Met snelle aanvallen kon Sven de Jong z’n punten pakken en anders was er een rebound van Gerbrand de Wit of Job Smit.” De ruststand was 35-22.
“In het derde kwart liep het rommelig: er was een time-out nodig om weer een goede opbouw van het spel te krijgen. De Marels scoorde 10 tegen 9 van Hoofddorp in het derde kwart.

Het laatste kwart was een kwestie van uitspelen. De eerste speler van Hoofddorp werd er uit gestuurd met 5 persoonlijke fouten en er stond een goede schutter op scherp met 4 persoonlijke fouten. De Marels kon lekker hun eigen spel spelen en liepen nog verder uit tot de eindstand van 65-41. Om de eerste plek toch te vieren, deelde Smakelijk & Meer petten uit en werd er afgesloten met taart en drinken.”

Scores: Job Smit 20, Gerbrand de Wit en Mart Kikkert 13, Sven de Jong 12, Sam Ekker 4, Mats Lüder 2 en Tijn Zeeman 1.

Tennis: heren Deuce 3 op kampioenskoers

Het herenteam van Deuce 3 boekte afgelopen weekend een 4 - 2 overwinning op nummer 2 op de ranglijst, Dirkshorn.

“Remko Spelde had een belangrijk aandeel in de wedstrijd, door zijn enkel en dubbel met Robbert Jalving te winnen”, laat Erik Grootes van de club weten. “Spelde heeft deze competitie nog geen wedstrijd verloren en lijkt de belangrijkste schakel te worden in het kampioenschap dit jaar.” De andere punten voor Deuce 3 kwamen van Ryan van Heerwaarde en Barry de Vries in hun enkelwedstrijden.

Deuce-trainers Erik Grootes en Baruch Coutinho zijn zeer content met de prestaties van het team: “Het is belangrijk voor de prestatiepiramide dat Deuce in elke klasse met een team uitkomt. De jeugd kan hierdoor met een goede opbouw makkelijker aansluiting vinden bij het eerste team. Ik hoop daarom dat Deuce 3 het gat tussen de vijfde en derde klasse kan opvullen.”

Voor Deuce 1 wordt het tijd om punten te pakken om zich te handhaven in de derde klasse: het team van Baruch Coutinho heeft het moeilijk deze competitie. “Bram de Ruijter en Tom de Lugt, doorgeschoven naar het eerste team, presteren prima, maar kwamen zaterdag net te kort. Routiniers Ruben Legierse en Baruch Coutinho zullen alle zeilen moeten bijzetten om niet te degraderen (0 – 6 tegen Heerhugowaard).”

“De damesteams hebben het behoorlijk lastig”, laat Grootes weten. “De ambities van het eerste team om kampioen te worden, kunnen even in de ijskast. Erna Agterberg en Chantal Zwetsloot speelden prima en wonnen hun enkel. Na deze 2 -2 tussenstand brak de nieuwe regel supertie-break de dames in de derde set op.” Beide dubbelspelen werden met een verschil van 10-6 verloren, 4 -2 voor Wognum.

De meiden van het tweede team pakken net als andere jaren hun punten. Marissa Vlaming blijft haar enkels en dubbels met Iris v/d Vis winnen. Shannon Koorn maakt haar debuut en wist haar enkel te winnen, maar haar dubbel met Sacha Vlaming ging in de supertie-break met 12 -10 naar Petten (3 -3).

Bij het eerste jeugdteam van Deuce verliepen de wedstrijden teleurstellend: Hester Marseille en Liselotte Langedam wisten het Topspin nog lastig te maken, maar Thomas Schipholt en Boaz Mulder hadden niets in te brengen.

Heren:

Deuce 1 – Heerhugowaard: 0 - 6, Warmenhuizen – Deuce 2: 4 – 2, Deuce 3 – Dirkshorn: 4 – 2, Anna Paulowna – Deuce 4: 1 – 5, HTC – Deuce 5: 0 – 6, Deuce 6 – HTC: 0 - 6, Hippo – Deuce 7: 6 – 0, Deuce 1 45+ - Topspin: 1 – 5.

Dames:

Deuce 1 – Wognum: 2 – 4, Petten – Deuce 2: 3 -3, Deuce 3 – t Zand: 2 – 4.

Jeugd:

Deuce 1 – Topspin, St. Pancras - Deuce 2: 6 – 0.

Voetbal

Texel’94 verloor met 0-2 van KFC in Koog a/d Zaan. Zondag om 14.00 uur treedt het team aan tegen VSV in Velserbroek.

De Zwaluwen ontvingen DWOW, een zware tegenstander waar het Hoornder team in december met 10-0 van verloor. Ook nu werd verloren van de Wieringers, met 0-5. ZDH komt pas met Hemelvaart weer in actie. De ploeg speelt dan in negen dagen drie uitwedstrijden tegen achtereenvolgens Succes, SRC en Schagen.

In De Koog werd met 3-2 verloren van SRC uit Schagen. Aanstaande zondag ontvangt De Koog wederom een Schager team, ditmaal van VV Schagen.
ZDH verloor op eigen veld van DWOW. (Foto: Willem Sangers)
Het team speelt pas weer op Hemelvaartsdag. (Foto: Willem Sangers)
De Marels. (Foto: Nico Kikkert)
Het damesteam van Tevoko kampioen. (Foto: Willem Sangers)
Tevoko in actie. (Foto: Willem Sangers)