Afbeelding

Plus Hooijschuur is opnieuw Super Supermarkt

Laatste ondernemersberichten
Plus Hooijschuur in De Cocksdorp, de winkel van Erwin Goënga en Lyanne Hooijschuur, heeft opnieuw het Super Supermarkt-keurmerk ontvangen. Ze ontvingen het keurmerk in 2016 voor het eerst en scoren vooral goed op duurzaamheid, lokale betrokkenheid en op de onderscheidendheid van het assortiment.

“Het was een mooie erkenning voor het werk waarmee we het verschil maken. De eisen zijn aangescherpt en we willen het keurmerk waarmaken. Daar zijn we ook nu weer voor beloond”, zegt Goënga.

Het Super Supermarkt-keurmerk is een keurmerk voor supermarkten die worden gerund door zelfstandig ondernemers, ontwikkeld door branche-organisatie Vakcentrum Levensmiddelen en kennisorganisatie TNO. Supermarkten worden gekeurd op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, een onderscheidend assortiment, duurzaam energieverbruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie en transport en logistiek.

In Nederland wordt 42 procent van de 4.300 supermarkten gerund door zelfstandig ondernemers, als franchisenemer van één van de grote ketens maar voor eigen risico.