BELEEF TEXEL, TEXEL-PLAZA
42382x bekeken
Museum Galerie RAT is de verzamelnaam van twee ondernemingen: de Museum Galerie van Maria Roelofsen en het ontwerpatelier van haar man Goossen Karrsenberg. Maria maakt van alles wat zij jut op de Texelse stranden assemblages. Goossen ontwerpt geometrische patronen op basis van Perzische moza´eken.
Sculpturen, reliŰfs en lichtobjecten van gejutte materialen (in de traditie van oa.de Cobra beweging, Picasso, Appel, Miro en Dali) en ontwerpen geometrische patronen in velerlei toepassingen, b.v. puzzels, boekjes, tekeningen. Tevens worden door Goossen workshops georganiseerd op het gebied van het
In Museum Galerie RAT vindt u moderne kunst gemaakt van aangespoelde materialen. En unieke geometrische patronen gebaseerd op oude moza´eken. Het gaat om het componeren van oude elementen tot nieuwe nog nooit bedachte vormen; Recomposed Art Texel. De spanning tussen Geometrie en intu´tieve kunst.
De Museum Galerie is een inspirerende plek in een prachtig sfeervol gebouw in het centrum van Den Burg. De sfeer is ongecompliceerd en nodigt uit tot anders kijken. Bijvoorbeeld anders kijken naar het afval, anders kijken naar culturen en tradities. Authenticiteit en ambachtelijkheid zijn voelbaar.
Maria Roelofsen begon vanuit de huiskamer in 2009 een Museum Galerie. Hier werkte en woonde zij 8 jaar. Veel van haar werk werd verkocht in binnen- en buitenland. Museum Galerie Maria Roelofsen is nu samen gegaan in een V.O.F. met het ontwerpatelier van Goossen Karssenberg in Museum Galerie RAT.
In een tijd dat duurzaamheid een belangrijke rol speelt en mensen weer ge´nteresseerd zijn in kleinschaligheid, ambacht en authenticiteit kun je in dit Museum vrij rondkijken en je laten inspireren. Er zijn kunstboeken in te zien en je kunt een plaatje draaien. De Kunstenaar is altijd aanwezig.
Museum Galerie RAT
Burgwal 20
1791 AJ Den Burg
T: 0633848965

Openingstijden
Open:
woensdag t/m zaterdag van 11.00uur - 17.00uur