BELEEF TEXEL, TEXEL-PLAZA
94511x bekeken
Wie puur, echt Texels lamsvlees op het menu wil, is bij de boerderijwinkel van Hoeve Vrij en Blij aan het juiste adres. De producten van Piet Blom en zijn zoon Jan staan voor kwaliteit, en dat proef je! De winkel is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Behalve echt Texels lamsvlees worden er in de boerderijwinkel ook schapenkazen van Wezenspyk (met de schapenmelk van Vrij en Blij), producten van De Bonte Belevenis en schapenmelkbonbons van Chocolaterie Smidt verkocht - uiteraard eveneens gemaakt met de eigen schapenmelk.
In alle seizoenen vindt u bij Vrij en Blij het beste lamsvlees. Hier zien lammetjes namelijk niet alleen in de lente het levenslicht: het hele jaar door worden kleine schapen geboren. Driemaal per jaar worden lammeren geslacht. Zodoende leveren de boeren jaarrond lamsvlees van goede kwaliteit.
Een ruime, frisse stal met een vers strobed: daarin worden lammeren grootgebracht. De eerste vier weken krijgen de dieren melk; daarna wordt overgegaan op mas, luzerne en lammerenbrokjes. Met dit dieet bouwen de dieren de beste weerstand op. De ooien worden gedekt door rammen van het Texelse ras.
In de boerderijwinkel worden in een grote vriezer allerlei deze van het lam gepresenteerd, zoals lamsbouten, rollades en lamsburgers - alle in verschillende porties. Hoeve Vrij en Blij levert daarnaast aan verschillende horecagelegenheden op het eiland.
Wie een bezoek aan de winkel brengt, is ook altijd welkom om een kijke te komen nemen in de stal.
Hoeve Vrij en Blij
Westerweg 80
1797 RH Den Hoorn
T: 0222-319263

Openingstijden
De winkel is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.