BELEEF TEXEL, TEXEL-PLAZA
33157x bekeken
Als enige ijssalon op Texel gebruiken wij verse melk, afkomstig van onze eigen melkkoeien. Dit is de basis voor ons heerlijk roomijs. IJsje eten, koetje kijken, pony aaien en wat zwieren op de schommel. Of neem een kijkje in de stal bij de koeien. Een bezoek aan 'Labora' is echt een gezinsuitje.
Met een ruim schepvitrine vol verrassende ijssmaken verwelkomen wij onze bezoekers in de ijssalonop Labora. Het ambachtelijke schepijs wisselt dagelijks. Maak u keus uit minstens 18 smaken. IJsbekers met soja ijs en ijs gezoet met fructose is uiteraard ook te koop in diverse smaken.
GEOPEND VAN 12.00 tot 18.00 uur 7 DAGEN IN DE WEEK
De koeien lopen, als het weer het toelaat buiten in de wei temidden van natuurgebied "De Roggesloot". Hier vindt u nog de rust en stilte die de Texelse noordkop zo uniek maakt. Daarnaast hebben we hertjes, een ezel, een geit en een aantal kippen en een fijne speeltuin voor de kinderen.
In 2000 begon de familie Rodenburg aan dit mooie avontuur op het Texelse land en het draait als een tierelier. Rijendik fietsen de fans dagelijks naar Labora voor een 1-persoons bakje of halve liter, een hoorntje, complete sorbet. Op een mooie zomerdag komen er zomaar 1000 mensen een ijsje halen.
Meer proeven van het pure boerenleven? Neem een kijkje in de stal, waar koeien door ingenieuze 'robots' volautomatisch worden gemolken. Op een tijdstip naar wens, dag en nacht. Zo bepalen de dieren ook zelf of ze buiten in de wei, of liever binnen in het moderne stallencomplex zijn.
Wij zijn lid van vereniging ECHT TEXELS PRODUCT met focus op kwaliteit een duurzaamheid. Om u kennis te laten maken met de lokale specialiteiten verkopen wij ook diverse Texelse producten in de ijssalon.
IJsboerderij Labora
Hollandseweg 2
1795 LE De Cocksdorp
T: 0222-316088

Openingstijden
Wij zijn 7 dagen in de week geopend:

JULI - AUGUSTUS VAN 11.00 TOT 20.00
VOOR- EN NASEIZOEN VAN 13.30 TOT 17.00
Woe 23 en don 24 dec geopend van 12 tot 16 uur
voor uw kerstdiner.