BELEEF TEXEL, TEXEL-PLAZA
100787x bekeken
Strandpaviljoen Paal Vijftien (voorheen Westerslag) wordt gerund door Joost Hoogenbosch en diens echtgenote Sarah. Het echtpaar nam het strandpaviljoen in het najaar van 2014 over van vorige eigenaren Jur Schuiringa en Jacomien Bas. Paal Vijftien opende in maart van dit jaar de deuren voor gasten.
Paal Vijftien biedt in totaal plek aan 260 gasten. Binnen is er plek voor 110 mensen en buiten, op het L-vormige terras, staan 150 stoelen. In het restaurant werd hard gewerkt aan de modernisering.
Gasten verwachten bij een strandslag de nodige service. De kenmerken van het strand zijn bij Paal Vijftien dan ook niet heel anders dan elders. Naast het paviljoen wordt er een strandkiosk en maar liefst 137 strandhuisjes geplaatst. De exploitatie hiervan is ook in handen van de paviljoenhouders.
Voor de dagelijkse gang van zaken is er een bedrijfsleider en een chef-kok aangesteld. Chef-kok Paul Witte zwaait de scepter in de nieuwe keuken, waar de houtskooloven een eye-catcher is. Liline Zoet en haar partner Falko Lammerste zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de strandtent.
Vriend van Vijftien worden? Wie een strandhuisje huurt bij Vijftien, wordt automatisch 'Vriend van'. Dit is echter ook mogelijk voor niet-huurders. Het lidmaatschap geeft recht op allerlei kortingsacties. Het paviljoen hoopt eind april met dit initiatief te starten.
Strandpaviljoen Vijftien
Westerslag 4
1791 PP Den Burg
T: 0222-314847

Openingstijden
Wij zijn 7 dagen per week geopend van 9:00 tot zonsondergang. De keuken is geopend tot 21.00 uur voor ontbijt, lunch en diner.