Agenda 30 juni 2018

Texels jazzcollectief Daan geeft van 14.00 tot 17.00 uur een optreden in het Glazen Paleis in de Wezentuin in Den Burg.
De Ronde van Oudeschild is de enige dorpenronde op Texel met een heuse beklimming en de daarbij horende 'Bergtrui'. Tussendoor zijn er premiesprints, die voor een wervelend koersverloop zullen zorgen, begeleid door live verslaggeving. Start en finish zijn bij de haven van Oudeschild. Zie I: www.wstexel.nl
Vandaag is de Dag van het Wad. Op Texel worden activiteiten georganiseerd om het wad onder de aandacht het brengen. Van een robbentocht met een zeehondenwetenschapper aan boord tot een wadexcursie. Bij Ecomare kunnen bezoekers tussen 9.30 en 15.30 uur de bewoners van het wad onder de microscoop te bekijken. 10.00 uur: excursie bij de NIOZ-haven over vangsttechnieken door vissendeskundige Hans Witte. Boeken via www.ecomare.nl. 12.00 en 13.15 uur: Waddenveer De Vriendschap vaart uit voor een robbentocht met een wetenschappelijk tintje. Boeken via www.waddenveer.nl. 16.00 uur: wadexcursie en een onderzoeksprogramma op het wad bij De Cocksdorp. Info en boeken via www.ecomare.nl.
Mooie thematentoonstelling - in De Kleine Expositie van Het Open Boek - over 'Vogels in het veld en in de tuin van verbeelding'. Met bijzonder werk, o.a. van Wolkers, Jan Mankes, Dolf Zwerver, Peter Vos en Charlotte Mutsaers, en originele oude houtsneden van Gessner en Aldrovandi uit de vroege 17e eeuw. De expositie is tot eind september dagelijks te bezichtigen gedurende de openingstijden van de winkel (Binnenburg 3, Den Burg). Gratis entree.
Kom genieten van het blazersensemble uit de Zaanstreek in het Hoornder kerkje! Zij komen voor de 9e keer naar Texel. Dirigent Herman Draaisma, (bas)klarinettist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest te Amsterdam, leidt het koor. Verder is hij o.a. dirigent van strijkorkest Zoroaster in Utrecht en strijkorkest Arcato in Zutphen. Aanvang: 16.30 uur. Entree is gratis, wel is er een collecte na afloop.
In Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora is de zomer-expositie 'Flessenpost' te zien. Vele gekke, grappige, leuke en unieke flessenposten zijn er te zien en te lezen. Ook de mooie, bijzondere en verschillende flessen zijn tentoongesteld. Zelfs een heel speciaal 'liefdeskistje' is er aangespoeld op het Texelse strand. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Pontweg 141a, De Koog. I: www.juttersflora.nl.
De Peperhof (voormalige gereformeerde kerk, Peperstraat 7, Oosterend) is t/m 27 oktober open op dinsdag t/m zaterdag van 13.00-15.30 uur. Elke 4 weken wisselende exposities, met o.a. schilderijen, foto's, keramiek, sculpturen, litho's en meer. Ook zijn er een nostalgisch kruidenierswinkeltje uit 1940-1960 en een maquette van de oesterhaven die van 1844-1860 nabij Oosterend was gelegen. Gratis entree. Meer info op I: www.stichtingpeperhof.nl.
Om 22.00 uur in De Kuip in De Koog: livemuziek van The Buccaneers.
| 1 2 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.