Agenda 28 oktober 2017

Om 19.00 uur begint een Nacht van de Nacht-excursie voor volwassenen. Voor info zie I: www.ecomare.nl.
Om 18.00 uur start het Familieprogramma van Ecomare voor gezinnen met kinderen. Het programma staat in het teken van de Nacht van de Nacht. Info via I: www.ecomare.nl.
Tijdens de Nacht van de Nacht is de vuurtoren open van 19.00 tot 22.00 uur. Bezoekers krijgen een terugkom-kaartje voor zondag overdag, zodat ze het uitzicht 's nachts én overdag kunnen bewonderen. Entree: € 4,50.
Bettina Herbst en Corien Groenendijk organiseren voor het derde jaar op rij een expositie in de voormalige RK kerk aan de Nikadel in de Koog. Dit jaar nemen ook Marja Dros (schilderwerk) en Aris Bremer (fotografie) deel aan deze expositie. Te zien op 27, 28 en 29 oktober van 11.00 tot 17.00 uur.
Beleef de leukste dag van je leven en ga mee zeehondjes kijken met de TX25. We gaan dagelijks met een kleine groep naar het natuurlijke leefgebied van de zeehonden, waar u ruim de tijd krijgt om de dieren - die gewend zijn aan onze boot - te bekijken en foto's te maken. Duur: ongeveer 1 uur. Vertrek vanuit de haven van Oudeschild. Reserveren via T: 0630829308 of I: www.texelsezeehondentocht.nl.
Om 19.30 uur organiseert Volkssterrenwacht ´de Jager´ een sterrenkijkavond, met een planetariumvoorstelling. Plaats: Ecomare. Gratis i.v.m. Nacht van de Nacht. Voor deelname rond 18.00 uur bellen naar T: 0653340063 of kijken op I: www.oriontexel.nl. Bij bewolkt weer een planetariumvoorstelling!
Vanaf 19.30 uur vindt een lichtjeswandeling door het oude deel van Den Burg plaats (vanaf 19.00 uur verzamelen bij het Glazen Paleis in het park). Loop met een stoet kinderen en volwassenen met een lichtje (zoals een lantaarn of een lampion) door de donkere straten. Na afloop is er iets te drinken met wat lekkers erbij. Deelname is gratis.
De Natuurstruners organiseren een kinderexcursie door het donkere bos. Ouders en grootouders zijn ook welkom. Start om 18.30 uur bij het bospaviljoen, Nattevlakweg 2. Deelname is gratis. Vooraf aanmelden via E: texelsenatuurstruners@gmail.com.
Boekhandel Het Open Boek en bibliotheek Texel organiseren de presentatie van 'Het litteken van de dood', biografie van Jan Wolkers door Onno Blom. Aanvang: 15.00 uur begint in De Burght aan de Binnenburg. Theodor Holman interviewt Karina Wolkers en Onno Blom. Ook Theun de Winter levert een bijdrage aan deze middag. Kaarten verkrijgbaar à € 7,50 p.p. via de website van KopGroep Bibliotheken.
In Hotel Prins Hendrik (Stuifweg 13, Oosterend) geeft Adriaan Dijksen vanaf 19.30 uur een lezing over vogels in de nacht. Entree: € 5,- incl. koffie of thee. Entree is voor leden van de Vogelwerkgroep gratis.
| 1 2 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.