Agenda 21 april 2018

Loop over de bodem van de zee en ervaar het wadgevoel. Aanvang: 18.30 uur. Kaartjes bij Ecomare of via www.ecomare.nl.
Ga in het overgangsgebied tussen bos en duin met de boswachter op zoek naar roofvogels. Aanvang: 11.00 uur. Kaartjes bij Ecomare of via www.ecomare.nl.
IJsboerderij Labora is elke dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ambachtelijk gemaakt schepijs. Kom kijken hoe de koeien worden gemolken met een melkrobot. Kinderen kunnen zich vermaken op de speeltoestellen en het grote springkussen. Hollandseweg 2 (afslag 32), De Cocksdorp. Zie I: www.ijsboerderijlabora.nl.
Wie van de IC komt en ontslagen is uit het ziekenhuis is voor de buitenwereld weer genezen, maar de patiënt en zijn directe omgeving ervaren een heel ander gevoel. Schrijver Gerard Vélu geeft over dit onderwerp van 15.00 tot 17.00 uur een lezing in de Buureton in Den Burg. De lezing is vrij toegankelijk. Aanmelden is fijn i.v.m. de voorbereidingen en kan bij Texels Welzijn via E: welzijn@texelswelzijn of T: 0222-312696.
Rondom manege Akenburg (aan de Akenbuurt) vindt het Texelweekend plaats, met diverse wedstrijden op het gebied van de paardensport. Vrijdag: 9.15-19.00 uur. Zaterdag: 8.15-18.00 uur. Zondag: 9.00-15.00 uur. Publiek is van harte welkom. Tip: kom op de fiets!
Mooie thematentoonstelling - in De Kleine Expositie van Het Open Boek - over 'Vogels in het veld en in de tuin van verbeelding'. Met bijzonder werk, o.a. van Wolkers, Jan Mankes, Dolf Zwerver, Peter Vos en Charlotte Mutsaers, en originele oude houtsneden van Gessner en Aldrovandi uit de vroege 17e eeuw. De expositie is tot eind september dagelijks te bezichtigen gedurende de openingstijden van de winkel (Binnenburg 3, Den Burg). Gratis entree.
Proef het voorjaar bij de schuur van Texelse Kost bij boerderij Scholleboe (Westerweg 16). Er zijn buiten en binnen verschillende kramen met Texelse groenten, zaden en stekjes, verse soep, een moestuin marktplaats en leuke voorjaarsactiviteiten. De toegang is gratis. Van 12.00 tot 16.00 uur.
De slotuitvoering voor het zomerverlof van Het Oudeschilder Visserskoor vindt om 19.30 uur plaats in ’t Skiltje in Oudeschild, de Ruyterstraat 61. Groep 5 en 6 van basisschool De Bruinvis zingen een aantal liedjes mee. De kaarten a € 5,- per stuk zijn te reserveren bij fam. Zeijerveld, via T: 0222 314267. De deur gaat open om 19.00 uur.
Galerie en Beeldentuin De Weezenplaats is geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op een van de mooiste plekjes van Texel aan de voet van de Hoge Berg. Doolhof 3, hoek Skillepaadje. Fietsknooppunt 42. Voor meer informatie: www.deweezenplaats.nl. Betaalbare bronzen beelden met een verhaal.
De gids van Natuurmonumenten neemt je mee door de eeuwenoude polder Waalenburg en laat je kennis maken met de planten, vogels en de geschiedenis. Duur: 2 uur. Vanaf 7 jaar. Aanvang: 10.00 uur. Info en kaartjes: www.ecomare.nl.
| 1 2 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.