Agenda 20 april 2018

IJsboerderij Labora is elke dag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Ambachtelijk gemaakt schepijs. Kom kijken hoe de koeien worden gemolken met een melkrobot. Kinderen kunnen zich vermaken op de speeltoestellen en het grote springkussen. Hollandseweg 2 (afslag 32), De Cocksdorp. Zie I: www.ijsboerderijlabora.nl.
Rondom manege Akenburg (aan de Akenbuurt) vindt het Texelweekend plaats, met diverse wedstrijden op het gebied van de paardensport. Vrijdag: 9.15-19.00 uur. Zaterdag: 8.15-18.00 uur. Zondag: 9.00-15.00 uur. Publiek is van harte welkom. Tip: kom op de fiets!
Mooie thematentoonstelling - in De Kleine Expositie van Het Open Boek - over 'Vogels in het veld en in de tuin van verbeelding'. Met bijzonder werk, o.a. van Wolkers, Jan Mankes, Dolf Zwerver, Peter Vos en Charlotte Mutsaers, en originele oude houtsneden van Gessner en Aldrovandi uit de vroege 17e eeuw. De expositie is tot eind september dagelijks te bezichtigen gedurende de openingstijden van de winkel (Binnenburg 3, Den Burg). Gratis entree.
Dr. L. Beimers, orthopeed verbonden aan het MC Slotervaart ziekenhuis te Amsterdam, geeft een lezing over reuma en het schoudergewricht. Van 14.00 tot 17.00 uur in De Buureton, Den Burg. Gratis voor leden van Reuma PatiŽnten vereniging Texel; voor niet-leden Ä 4,-. Aanmelden bij Dirk Sijtsma via T: (0222) 312486 of E: rpvtexel@texel.com.
Spreker, onderwijzer, mediator, psycholoog en schrijver Steven Pont geeft om 19.30 uur bij Kinderopvang de Pepermolen (peperstraat 57, Oosterend, zaal open om 19.15 uur) een lezing. Een open pedagogische avond, voor ouders en professionals, waarin bezoekers de ruimte krijgen om vragen te stellen over de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Tickets voor de lezing - incl. koffie/thee en een hapje en (alcoholvrij) drankje - zijn te bestellen via www.ticketjames.com/nl.
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.