Agenda 16 juni 2018

Vandaag wordt vanaf 14.00 uur de Ronde van Oosterend verreden.
Schapenboerderij Texel is dagelijks geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Om 11.00 uur vindt er een demo schapendrijven plaats. Bekijk alle boerderijdieren en knuffel met de lammetjes. Er zijn wel 25 verschillende schapenrassen op de boerderij! I: www.schapenboerderijtexel.nl. Pontweg 77, Den Burg.
Mooie thematentoonstelling - in De Kleine Expositie van Het Open Boek - over 'Vogels in het veld en in de tuin van verbeelding'. Met bijzonder werk, o.a. van Wolkers, Jan Mankes, Dolf Zwerver, Peter Vos en Charlotte Mutsaers, en originele oude houtsneden van Gessner en Aldrovandi uit de vroege 17e eeuw. De expositie is tot eind september dagelijks te bezichtigen gedurende de openingstijden van de winkel (Binnenburg 3, Den Burg). Gratis entree.
In Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora is de zomer-expositie 'Flessenpost' te zien. Vele gekke, grappige, leuke en unieke flessenposten zijn er te zien en te lezen. Ook de mooie, bijzondere en verschillende flessen zijn tentoongesteld. Zelfs een heel speciaal 'liefdeskistje' is er aangespoeld op het Texelse strand. Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Pontweg 141a, De Koog. I: www.juttersflora.nl.
De Peperhof (voormalige gereformeerde kerk, Peperstraat 7, Oosterend) is t/m 27 oktober open op dinsdag t/m zaterdag van 13.00-15.30 uur. Elke 4 weken wisselende exposities, met o.a. schilderijen, foto's, keramiek, sculpturen, litho's en meer. Ook zijn er een nostalgisch kruidenierswinkeltje uit 1940-1960 en een maquette van de oesterhaven die van 1844-1860 nabij Oosterend was gelegen. Gratis entree. Meer info op I: www.stichtingpeperhof.nl.
Het Groot Mannenkoor Noord-Nederland geeft om 15.30 uur een zomerconcert in de Burghtkerk in Den Burg (Binnenburg 2). Reserveren via I: www.martinmans.nl of T: 0625391903. Kosten: 15,-, online 12,50; leden van de PCOB, KBO en de ANBO betalen 11,- en kinderen t/m 11 jaar 5,-.
Het tamboerskorps van het Vrijwillig Fanfarekorps der Genie heeft een oefenweekend op Texel. De militaire trommelaars willen van de gelegenheid gebruik maken om zich daarbij ook in het openbaar te laten horen en zien. Vandaag treedt hun zeven man tellende ensemble daarom op in het centrum van Den Burg, zowel staand als lopend. De tamboers volgen daarbij de route Groeneplaats-Parkstraat-Weverstraat-Binnenburg-Groeneplaats.
Novalishoeve houdt van 10.00-16.00 uur een open dag. Activiteiten: demonstratie ijsbereiding, schapen scheren, bijenworkshop, zilte groentenkraam, uitbeen demonstratie lam, voorlezen in het stro, koffie demonstratie, schminken, vilten en nog veel meer! Hoornderweg 46.
Gezellige markt op het waterplein in De Cocksdorp. De markt is van 11.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis. Tevens zijn alle winkels en horeca geopend.
Galerie Texel Woodart opent de deuren voor publiek tijdens de Ronde om Texel van 11.00 tot 16.00 uur. Houten sculpturen, lampen en tafels, gemaakt door houtkunstenaar/vormgever pur sang Piet de Bruin. Adres: Hoofdweg 90, 1795 JE, De Cocksdorp. Info via E: info@texelwoodart.nl.
| 1 2 | volgende > | >>
Resultaten per pagina:
Een evenement of activiteit aan de agenda van Texel-Plaza toevoegen? Stuur een e-mail naar agenda@texelsemedia.nl of gebruik het contactformulier. Agendapunten kunt u dagelijks doorgeven voor 17.00 uur.

* Vraag naar de voorwaarden.